teisipäev, 6. märts 2012

Janar õpib

Viimasel ajal on Janar hakanud joonistama väga huvitavaid pilte. Tema joonistustel on palju sündmusi ja huvitavaid tegelasi. Siin on kaks viimast pilti. Ta on teinud ka keerulisemaid töid.


Pedagoogi pilguga vaadates toimub siin tõsine õppimine. Integreeritud on erinevad ainevaldkonnad. Mis siis toimub?
Keel ja kõne - Janar meelsast jutustab huvilisele mis toimub tema pildil (suuline eneseväljendus ja pildi järgi jutustamine). Tema joonistustelt võib leida nii sirgjooni kui kõverjooni (kirja eelharjutused). Kirjutab sõnu nii vasakult paremale kui paremalt vasakule (peegelkiri). Häälib neid sõnu mida kirjutab
Matemaatika - Janar loeb pidevalt üle mitu autot ja muud müstilist tegelast on tema pildid. Ühel pildil oli ligi kolmkümmend pisikest autot. Iga kord kui uus auto valmis sai alustas ta loendamist otsast peale. Loogiline mõtlemine areneb, sest autoteede süsteem peab toimima ja paberile ära mahtuma. Samuti ei peaks Janaril tulevikus probleeme tekkima kaardilugemisega.
Kunst - areneb loovus. Joonistamiseks kasutab erinevaid joonistusvahendeid (pliiatsid, viltpliiatsid, kriidid). Kujutab arusaadavalt tuttavaid esemeid ja asju. Joonistamine arendab peenmotoorikat.
Ja nii edasi... ja nii edasi...
Seega tuleb selliste tööde üle siirast rõõmu tunda. Last igati innustada ning tunnustada kui ta millegi nii suure ja tähtsaga on hakkama saanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar