JUURETISEST LEIB (Elerini ema Virge retsept)
I PÄEV( ~ 20-21 ajal õhtul)
Juuretis segada poole klaasi leige veega , seisab käteräti all 12-14 tundi(üks öö)
II PÄEV
# 5 tl. Soola
# pool klaasi suhkrut
# 3 tl. köömneid( linaseemneid, päevalilleseemneid jne....)
# 3 slp. Õli
# 1 liiter leiget vett
# 1,2 kg rukkijahu(kotis on 1,5 kg põhja jääb natukene järgi)
# segada ained omavahel kokku
# kerkib 4 – 6 tundi rätiku all
# vorm toiduõliga kokku määrida
# ~ 30 min. lasta vormis seista
# pealt pintseldada külma vette kastetud pintsliga
# ahju 20 min. 250 C juures kuni on pealt pruun ja siis foolium peale panna, 40 – 50 min. 225 C juures kuni on valmis
# ahjust välja võttes külma veega üle pintseldada ja rätiku alla
# lasta jahtuda 15 min. ja võtta vormist välja
NB!!! Peotäis tainast jätta järgi juuretiseks. Panna külmkappi õhukindlasse nõusse. Alla ja peale raputada tavalist jahu. Maksimum võib seista nii 2 nädalat.
HEAD ISU !!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar