Leivanädalal maitsesime erinevaid leivasorte. Valmistasime ka ise leiba. Juuretise ja retsepti tõi meile Elerini ema Virge. Leib jäi küll keskelt veidi tooreks aga maitses sellegi poolest hea.
JUURETISEST LEIB (Elerini ema Virge retsept)
I PÄEV( ~ 20-21 ajal õhtul)
Juuretis segada poole klaasi leige veega , seisab käteräti all 12-14 tundi(üks öö)
II PÄEV
# 5 tl. Soola
# pool klaasi suhkrut
# 3 tl. köömneid( linaseemneid, päevalilleseemneid jne....)
# 3 slp. Õli
# 1 liiter leiget vett
# 1,2 kg rukkijahu(kotis on 1,5 kg põhja jääb natukene järgi)
# segada ained omavahel kokku
# kerkib 4 – 6 tundi rätiku all
# vorm toiduõliga kokku määrida
# ~ 30 min. lasta vormis seista
# pealt pintseldada külma vette kastetud pintsliga
# ahju 20 min. 250 C juures kuni on pealt pruun ja siis foolium peale panna, 40 – 50 min. 225 C juures kuni on valmis
# ahjust välja võttes külma veega üle pintseldada ja rätiku alla
# lasta jahtuda 15 min. ja võtta vormist välja
NB!!! Peotäis tainast jätta järgi juuretiseks. Panna külmkappi õhukindlasse nõusse. Alla ja peale raputada tavalist jahu. Maksimum võib seista nii 2 nädalat.
HEAD ISU !!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar